Grrroei!

Gepubliceerd op 12 juli 2020 om 20:19

Platform Mindset heeft een nieuw spel op de markt gebracht en wij probeerden het uit! Je speelt met 2 tot 6 spelers en je probeert de kaarten in je hand uit te leggen aan de hand van overeenkomstige kleuren, cijfers of symbolen. Er zijn ook kaarten met functies zoals het veranderen van de kleur of het wisselen van kaarten. Maar dat is slechts de basis want het spel zet je ook aan om met je groeimindset aan de slag te gaan. En dan wordt het interessant natuurlijk.

 

De spelers worden met uitspraken, vragen en opdrachten uitgedaagd stil te staan bij en na te denken over mindset. Omdat spelers elkaar mogen helpen bij het beantwoorden van vragen krijg je een interessante interactie. Maar het blijft allemaal wel luchtig dankzij het spelelement. En net die combinatie van spel en gesprek vind ik een grote meerwaarde. 

 

Ik ben enthousiast, maar wat vond mijn testpubliek ervan? Giel startte een beetje twijfelachtig, maar al snel zat hij helemaal in het spel en koos hij niet meer nadrukkelijk kaartjes zonder vragen. Sommige vragen vond hij lastig om te beantwoorden maar dat zorgde wel iedere keer voor korte gesprekjes omdat anderen mogen helpen. Hij luisterde ook met aandacht naar mijn antwoorden en reageerde er enthousiast op. Na het spelen vroeg hij wanneer we het nog eens gaan spelen, dus dan zit het wel goed!

 

Het spelelement zorgt voor een ontspannen atmosfeer en het zorgt er volgens mij ook voor dat kinderen niet het gevoel hebben dat ze samenzitten om over mindset te praten. Daarom is het een heel leuk spel om in huis te hebben en af en toe met het gezin te spelen, maar ook prima geschikt om in mindsetgroepjes, in de klas of tijdens een individuele begeleiding te spelen.

 

Zoals je merkt, zijn wij enthousiast. Wil je zelf het spelletje in huis, dan kan het hier aangekocht worden voor €19,95, richtleeftijd 8 jaar (maar afhankelijk van het kind kan het zeker vroeger). 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.